Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Microsoft mikt op verkoop 1 miljoen Zunes

Microsoft verwacht 1 miljoen Zune Music Players te verkopen on de eerste helft van 2007. Volgens Brian Lee, de corporate vice president van Microsoft's entertainment divisie zou dat "een behoorlijk goed resultaat" zijn.Topmensen van Microsoft hebben de aantijging dat Microsoft uit is op een snelle aanval op Apple's leidende positie op de markt van digitale muziekspelers tegengesproken, en geven aan dat de Zune slechts een eerste stap is in de markt van digitale muziekspelers, en dat een nummer twee positie op die markt ook als een succes gezien wordt.
Op zich is dat niet zo gek gezien het feit dat Apple in de afgelopen 12 maanden ongeveer 39 miljoen iPods verkocht, terwijl Microsoft er in de eerste helft van 2007 ongeveer 1 miljoen verwacht te verkopen.

Lee verwacht dat Microsoft uiteindelijk wel de grootste partij wordt in de verkoop van digitale muziekspelers, met name als het bedrijf meerdere modellen van de Zune zal produceren, en ook internationaal gaat verkopen. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, want hoewel de Zune goed verkoopt is het tot nu toe nog geen enorm verkoopsucces. Zo blijkt uit de topseller lijst van Amazon dat de Zune vandaag op de 61e plek staat in de lijst met best verkopende elektronica, ver achter de spelers van bijvoorbeeld Apple en Creative.

Bron: biz.yahoo.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie