abonneren

Microsoft met eigen ‘Let it Snow’ website

Nadat Google ons trakteerde op een Let it Snow ‘easter egg’ bij het intypen van ‘let it snow’ in de zoekmachine, kan Microsoft niet achterblijven. Op de Internet Explorer testsite staat nu een interactieve kerstkaart.

De ‘Let it snow’ site gebruikt HTML5 en andere programmeerkunstjes om je als gebruiker in te laten stellen hoeveel sneeuwvlokken er op het scherm verschijnen, van 100 tot 4000. Zo kun je testen wat er met de refreshrate van het venster gebeurt.

De sneeuw bedekt het bord met de kerstwens dat door de sneeuwpop wordt vastgehouden. Met de muis kun je het bord schoonvegen.

De site werkt ook met andere HTML5-browsers, maar Microsoft heeft de ‘Let it Snow’site bedoeld voor het gebruik met Internet Explorer 9 en 10. Deze browsers verversen sneller en kunnen zo en hoger aantal sneeuwvlokken aan, is de gedachte. Gebruikers van Internet Explorer 10 in de Windows 8-preview met een bruikbaar aanraakscherm, kunnen de sneeuw op het touchscherm van het bord wissen om de kerstwens te bekijken. Veel plezier.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord