abonneren

Microsoft maakt van ieder oppervlak een aanraakscherm

Microsoft Reseach demonstreert een nieuwe technologie die multitouch-handinvoer op elk willekeurig oppervlak mogelijk maakt. De OmniTouch-technogie gebruikt hiervoor een laserprojectie en een camera die diepte waarneemt.

Het lijkt op de volgende stap in de ontwikkeling van de voor de Xbox 360 gebruikte Kinect bewegingsdetectie, maar dan op een kortere afstand.

Microsoft demonstreert deze nieuwe multitouch handinvoertechnologie in twee varianten: OmniTouch waarbij een hele wand als touchscherm gebruikt kan worden en PocketTouch waarmee een smartphone de binnenkant van een tas of jas tot aanraakscherm omtovert. Deze laatste toepassing lijkt nog het meeste op de al eerder op de markt verschenen geprojecteerde toetsenbordjes.

De speciale camera werkt net als de Kinect-camera, maar dan aangepast aan het gebruik op kortere afstand. De camera registreert ook diepte, zodat kan worden waargenomen waar de gebruiker zijn vingers beweegt. De op een laser gebaseerde projector levert op ieder oppervlakte een scherp beeld. Zo kun je zelfs je hand als invoerschermpje gebruiken.

Zie ook het OmniTouch demonstratiefilmpje

 

Bron: Microsoft Research

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie