abonneren

Microsoft maakt Computation Network Tookit voor deep learning open source

Microsoft heeft zijn Computation Network Toolkit open source gemaakt. Het AI-programma is op Github gezet, zodat iedere ontwikkelaar aan de slag kan met de tool voor kunstmatige intelligentie. Microsoft hoopt op die manier de ontwikkeling sneller te laten lopen.
Dat laat de softwaregigant weten. Het is overigens geen volledig nieuw plan; delen van de CNTK waren al open source, maar alleen onder een bepaalde licentie. Die werd alleen verstrekt aan onderzoekers die de toolkit academisch wilden inzetten.

De software is te vinden op Github.

Meerdere machines

CNTK is tegelijk op meerdere en verschillende machines te gebruiken, wat de toolkit volgens Microsoft effici├źnter maakt dan die van concurrenten. Bovendien kan CNTK gebruik maken van de gpu van meerdere machines, in plaats van alleen de cpu.

Concurrentie

Met het open source maken vande software volgt Microsoft andere softwarebouwers zoals IBM en Google op. Die laatste maakte onlangs zijn eigen deep learning-toolkit Tensorflow openbaar. Die wordt andere gebruikt voor het slimme algoritme in de Foto's-app, waarmee afbeeldingen op een intelligente manier gecategoriseerd kunnen worden.

Cortana

Microsofts CNTK wordt onder meer gebruikt voor Cortana, de slimme assistent die onder andere geïntegreerd is in Windows 10. Microsoft zegt dat het Cortana tot wel 10 keer sneller teksten kan laten begrijpen door het te koppelen aan CNTK, in combinatie met zijn Azure GPU-lab.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Cortana, deep learning, computation network toolkit

Laatste reactie