abonneren

Microsoft Live Search straks verder als Kumo?

Geruchten stapelen zich op dat Microsoft van plan is om Windows Live Search onder een nieuwe naam te herlanceren. De nieuwe naam zou wel eens Kumo kunnen worden, het Japanse woord voor 'cloud' of 'spider'. Twee jaar geleden veranderde Microsoft de naam MSN Search in Microsoft Live Search en nu lijken er plannen te zijn om in 2009 opnieuw de naam te wijzigen. Microsoft-watcher Mary Jo Foley ontving een paar maanden geleden een tip dat Microsoft een aantal nieuwe merknamen voor Live Search overwoog. Eén daarvan was Kumo, gekocht in 2008 door een anoniem bedrijf.
Afgelopen week bleek opeens Microsoft als eigenaar van het domein geregistreerd te staan. De website verwijst door naar een internet Microsoft-testwebsite die alleen voor medewerkers zichtbaar is. Wie geïnteresseerd is kan op de commandoregel van Vista het commando 'tracert kumo.com' invoeren om te zien dat het domein naar verschillende servers van msn.com verwijst.

De mogelijke naamswijziging is op internet met enige verbazing ontvangen: Microsoft heeft met Live.com al een behoorlijke naamsbekendheid opgebouwd. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde weblog TechCrunch zal Live.com op termijn een portaal worden voor sociale netwerkfuncties en persoonlijke productiviteit. Voor e-mail, agenda, blogs en foto's kunt u straks terecht bij Live.com, voor nieuws is er nog steeds MSN.com en voor zoeken straks Kumo.com?

Via: LiveSide

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord