abonneren

Microsoft lanceert Windows Mobile 6.1

Tijdens de CTIA Wireless 2008 conferentie heeft Robbie Bach, president van de Entertainment & Devices divisie van Microsoft, de nieuwe functies bekendgemaakt die in de vernieuwde versie van Windows Mobile zitten. De nieuwe functies moeten navigeren makkelijker maken en ervoor zorgen dat gebruikers beter met elkaar kunnen communiceren. Robbie Bach maakt tijdens de conferentie tevens bekend dat Microsoft aan een nieuwe versie van Internet Explorer Mobile werkt die alle functies heeft die gebruikers van de desktopversie gewend zijn.
Verwacht wordt dat Windows Mobile 6.1 en mobiele telefoons waarop het OS eind dit jaar te koop zijn. De nieuwe versie van IE Mobile zal in het derde kwartaal uitkomen.

Microsoft is in een pittige gevecht verwikkeld met Apple om de smartphonemarkt te veroveren. Apple doet het op deze markt zeer goed met zijn iPhone. Volgens gebruikers geeft de iPhone de beste webbrowse-ervaring maar is Windows Mobile het meest uitgebreide OS voor smartphones.

Microsoft verwacht dat de markt van smartphones de komende jaren verviervoudigt. In drie tot vier jaar tijd zal de markt gegroeid zijn naar de 400 miljoen mobieltjes.


Bron: Microsoft persbericht

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: