abonneren

Microsoft lanceert Virtual Earth 3D voor IE

Deze week lanceert Microsoft de nieuwe versie van zijn Virtual Earth 3D-applicatie. Met Virtual Earth 3D kunt u in Internet Explorer door driedimensionale modellen van steden vliegen. Wanneer u vanaf vandaag gebruikmaakt van Windows Live Local Search en klikt op het tabblad ‘maps’ dan krijgt u de mogelijkheid de getoonde map tweedimensionaal te zien of als driedimensionaal model. Om de driedimensionale stad te zien moet u eerst de Virtual Earth 3D-applicatie downloaden en installeren. De applicatie werkt alleen in Internet Explorer 6 of 7.

Virtual Earth 3D moet de strijd aangaan met marktleider Google Earth. Volgens Microsoft is hun applicatie beter omdat het de virtuele wereld meer laat lijken op de fysieke wereld. In plaats van grijze blokken zoals in Google Earth toont Virtual Earth 3D gebouwen met fotorealistische zijkanten. Microsoft heeft de camera voor het schieten van de foto’s zelf intern ontwikkelt, net als het algoritme waarmee de gebouwen in Virual Earth 3D worden opgebouwd. Omdat Virtual Earth 3D veel meer detail biedt – en nodig heeft – dan Google Earth ondersteund het bij de lancering nog maar vijftien Amerikaanse steden, waaronder San Francisco, Seattle, Boston, Philadelphia, Los Angeles, Las Vegas, Baltimore, Dallas, Fort Worth, Atlanta, Denver, Detroit, San Jose, Phoenix, en Houston.

Niet alles in Virtual Earth 3D klopt met de echte wereld. Microsoft plaatst virtuele reclameborden in zijn driedimensionale steden waar bedrijven advertentieruimte op kunnen kopen. Virtuele reclameborden zijn een mogelijkheid geworden voor Microsoft omdat het recentelijk het games-reclamebedrijf Massive heeft overgenomen die de technologie heeft ontwikkeld.

Microsoft gaat de komende tijd Virtual Earth 3D uitbreiden met meer steden, zowel Amerikaanse als belangrijke buitenlandse steden. Ontwikkelaars krijgen toegang tot de API van Virtual Earth 3D zodat ze de driedimensionale steden kunnen integreren in hun eigen applicaties. Hiervoor moet wel betaald worden. 

Om Virtual Earth 3D nog meer onder de aandacht te brengen, wordt Windows Live Local omgedoopt in Windows Live Search Maps.


Website: local.live.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord