abonneren

Microsoft lanceert MSN Portal voor mobieltjes

Microsoft heeft dit weekend zijn nieuwe MSN Mobile Portal gelanceerd. Het aantal mensen dat mobiel over het internet surft is nog steeds miniem vergeleken met de mensen die met een computer internetten.
Maar Microsoft, en een aantal andere grote IT-zwaargewichten, verwachten dat dit de komende jaren gaat veranderen.

Microsofts nieuwe MSN Mobile Portal biedt op een enkele pagina nieuws, sport, entertainment en toegang tot online diensten als e-mail, zoeken, maps en instant-messaging. Wanneer een gebruiker met een mobieltje surft naar de website detecteert de portal het type mobiele telefoon en optimaliseert het de site zodat het er op zijn best uitziet.

Microsoft is op de mobiele-internetmarkt verwikkelt in een zwaar gevecht met concurrenten als Google, Yahoo en aanbieders van wireless-diensten. Alle spelers op deze markt proberen om zoveel moghelijke mobiele advertenties binnen te halen. Volgens onderzoeksbureau ABI Research zal de wereldwijde markt in mobiele advertenties 600 procent toenemen van $3 miljard tegen het einde van dit jaar naar een bedrag van $19 miljard in 2011.

Microsoft zegt dat het niet meteen vanaf de lancering advertenties op de portal zal plaatsen. De softwaregigant verwacht echter wel dat eind dit jaar er op de portal banner-, tekst- of click-to-calladvertenties zullen staan.


Website: mobile.msn.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: