abonneren

Microsoft lanceert kinderversie Windows Live Messenger

Microsoft heeft een speciale versie van zijn Windows Live Messenger voor kinderen gelanceerd. De kindvriendelijke versie van het instant-messagingprogramma is op dit moment alleen te gebruiken in Duitsland.Microsoft heeft de kinderversie van Windows Live Messenger ontwikkeld om te dienen als veilige haven voor kinderen in de woelige instant-messagingwereld waar veel gevaren op de loer liggen, van pedofielen tot pestende klasgenootjes. Windows Live Messengerfur Kids, zoals de nieuwe versie voluit heet, is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.
Eigenlijk is het een webapplicatie maar het gedraagt zich als een desktop im-client omdat het gedownload en geïnstalleerd moet worden voordat een kind het kan gebruiken.

Ouders moeten een account voor hun kind aanmaken en samen met het kind akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden. Ouders moeten ook toestemming geven wie er als contactpersoon mag worden toegevoegd. De applicatie heeft ook een alarmknop die het kind kan gebruiken wanneer het zich bedreigd voelt of lastig gevallen wordt. De alarmknop stuurt vervolgens een bericht naar de ouders. Conversations zijn beperkt tot tekstberichten en emoticons. Een kind kan geen bestanden of afbeeldingen versturen. Ook de hele vormgeving van de applicaties is op jonge kinderen gericht.


Website: www.kinder-messenger.de/index.aspx

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie