abonneren

Microsoft lanceert Internet Explorer 8

Microsoft lanceert vandaag versie 8 van zijn Internet Explorer-browser. IE8 is een jaar lang getest en Microsoft vindt dat de browser goed genoeg is om publiekelijk uit te rollen.Internet Explorer is nog steeds veruit de populairste browser. Microsoft heeft met Internet Explorer ongeveer 70 procent van de browsermarkt in handen. Firefox en Safari hebben respectievelijk een marktaandeel van rond de 20 procent en rond de acht procent. Google Chrome blijft met een marktaandeel van 1,2 procent ver achter bij de concurrentie.

Eén van de nieuwe functies in Internet Explorer 8 is ‘Accelerator'. Hiermee kan een gebruiker door middel van een rechter muisklik direct een weabdres kopiëren naar een navigatiedienst, weblog of een andere website. Een andere nieuwe functie in IE8 is de mogelijkheid om de adresbalk als zoekveld te gebruiken. Snelheid is ook een belangrijke factor bij webbrowsers en uit eerste tests blijkt dat IE8 twee keer zo snel pagina's inlaadt als zijn voorganger.

Volgens Microsoft is IE8 ook veiliger en stabieler. Door middel van de nieuwe beveiligingsfunctie SmartScreen waarschuwt IE8 gebruikers wanneer ze op het punt staan iets te downloaden van een site die bij Microsoft bekend is als een verspreider van malafide software. Om de privacy van gebruikers beter te beschermen heeft Microsoft de functie InPrivate toegevoegd aan de browser. Wanneer u InPrivate selecteert dan bewaart de browser gedurende de sessie geen cookies of andere bestanden waarin persoonlijke informatie staat.

Internet Explorer 8 draait op Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista en zijn opvolger Windows 7.


Meer informatie: www.microsoft.com/windows/internet-explorer

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: