abonneren

Microsoft lanceert Bing Travel

Na de lancering van zoekmachine Bing eerder deze week, lanceert Microsoft nu Bing Travel. Dit is een verticale tak van Bing, waarbij de nadruk ligt op een slimme manier van zoeken bij het plannen van uw reis.Bing Travel gebruikt een aantal luchtvaart- en hotelreserveringstools die Microsoft tot haar beschikking heeft, sinds het Farecast overnam in 2008. Farecast was een zoekmachine die zich specialiseerde in vergelijken van vluchtprijzen.

Bing Travel is een van de initiatieven van Microsoft om zich te onderscheiden van de traditionele zoekmachines. Deze bieden vaak enkel informatie en links in plaats van dat ze de bezoeker direct helpen om een goede keuze te kunnen maken in het totale aanbod. Enkele tools die hierbij worden ingezet zijn de Price Predictor (het prijsverloop van vliegtickets gedurende een periode) en de Rate Indicator (zoekt de beste hotelaanbiedingen).

Volgens Microsoft gebruikt 45% van de mensen een zoekmachine wanneer ze een vlucht of hotel zoeken. 52% hiervan zoekt daarvoor binnen drie of meer websites en 42% doet er een tot vier weken over om tot hun beslissing te komen. Met Bing Travel wil men onder meer deze tijd reduceren door alle informatie op een plaats aan te bieden.

Bing Travel is te vinden op bing.com/travel/


Bron: TechCrunch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie