abonneren

Microsoft laat open-source en Office beter samenwerken

In de loop van volgend jaar gaat Microsoft ervoor zorgen dat open-source documentformaten beter ondersteund worden in Microsoft Office.Zonder dat ze extra software nodig hebben, kunnenOffice-gebruikers volgend jaar ODF-documenten openen en bewerken en hun documenten opslaan als ODF-bestand. Behalve ondersteuning voor ODF gaat Microsoft ook in Office ondersteuning toevoegen voor Adobe's PDF-formaat en zijn eigen XPS-formaat.
Nu is het ook al mogelijk om ODF-bestanden te openen en te bewerken in Office maar alleen wanneer de gebruiker extra software van derden heeft geïnstalleerd.

Hoe goed de concurrerende formaten ondersteund zullen worden, wil Microsoft niet zeggen. Een aantal organisaties, waaronder de Britse BECTA, klaagt dat Microsoft alleen in beperkte mate het ODF-formaat ondersteunt en dat het formaat slecht is geïntegreerd met andere Microsoft-producten.

De Europese Commissie is voorzichtig optimistisch over Microsofts besluit om Office te open voor concurrerende formaten. De EC heeft Microsoft een boete van 1,68 miljard euro opgelegd, onder andere omdat Microsoft opzettelijk Windows slecht laat samenwerken met software van derden.

Ondersteuning voor ODF (versie 1.1) zal toegevoegd worden aan Office 2007 met Service Pack 2, dat in de loop van volgend jaar uitkomt. Microsoft wilde niet zeggen hoe lang het ondersteuning voor ODF 1.1 zal bieden en of het nieuwe versies zal ondersteunen.


Bron: news.cnet.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord