abonneren

Microsoft laat gebruikers games via Xbox Live verkopen

Gebruikers van de Xbox 360 kunnen voortaan zelf hun games ontwikkelen en verkopen. Microsoft opent het gamesplatform voor iedereen die met XNA Games Studio overweg kan. Mensen die Xbox-games ontwikkelen kunnen ze via Microsoft's Xbox Live-dienst aanbieden aan 10 miljoen andere gamers. De games zullen op Xbox Live Marketplace verschijnen als ze door collega-gamers zijn goedgekeurd. Het plan is dat op deze manier innovatieve nieuwe games voor het Xbox 360-platform ontstaan.
Eén van de eerste games van gebruikers is 'Little Gamers', een 2D-actiespel gemaakt door een 24-jarige Belgische programmeur.

De games zijn te koop voor Microsoft-punten, die een waarde hebben van $2,50, $5 of $10. De ontwikkelaars ontvangen tot 70% van de omzet, vergelijkbaar met Apple's App Store. Ook identiek is dat gamesontwikkelaars $99 per jaar moeten betalen om lid te worden van de XNA Creator's Club waarmee ze virtuele schapruimte in de online winkel krijgen. Bij Apple's iPhone Developer Program betalen ontwikkelaars eveneens $99 per jaar om hun games via iTunes te kunnen aanbieden.

In februari kondigde Microsoft al aan dat er user-generated games via Xbox Live aangeboden zouden worden. in de herfst, als de verkoop van gebruikersgames officieel van start gaat, moet het aantal games op Xbox Live zijn verdubbeld, zo verwacht Microsoft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord