abonneren

Microsoft krijgt patent op PgUp en PgDn

Microsoft heeft het flink druk met het aanvragen van patenten. In maart 2006 had het bedrijf 5000 patenten toegewezen gekregen, inmiddels zit de 10.000e eraan te komen.
Afgelopen maand kreeg Microsoft er weer een: op PageUp en PageDown.

Het patent (nummer 7.415.666 - klik hier voor de originele Engelse tekst ) rept over "een methode en systeem binnen een documentenviewer om te scrollen over een afgebakend stuk van een document (bijvoorbeeld één pagina), waarbij het niet uitmaakt of de zoomfactor zodanig is dat een stukje, alles of één pagina bekeken wordt."

Dat het patent aan Microsoft wordt toegekend, roept veel vraagtekens op. Zo circuleert er op internet een foto van een IBM-toetsenbord uit 1981 waarop ook al PgUp en PgDn-toetsen te zien zijn.

Microsoft heeft al eerder patenten gekregen voor ideeën en toepassingen die eigenlijk algemeen zijn - denk aan een muiswiel dat op en neer kan scrollen en aan dubbelklik-buttons.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord