abonneren

Microsoft koopt taalanalysebedrijf Powerset

Microsoft koopt de startup Powerset. Het bedrijfje werkt aan een nieuw soort technologie die gebaseerd is op zinsontleding in plaats van simpele trefwoorden.De technologie van Powersetanalyseert een zin om de betekenis ervan te ontleden. Hierdoor hoeven gebruikers niet meer een zin precies te verwoorden om bepaalde informatie te vinden. Deze manier van zoeken wordt ook wel het "semantische internet" genoemd. Veel wetenschappers proberen het internet intelligenter te maken, maar tot dusverre is niemand er in geslaagd.

Bij Powerset werken enkele tientallen mensen. Onder de werknemers zijn een aantal academische taalexperts. De technologie van Powerset analyseert een zin of zelfs een heel document en probeert de betekenis van de woorden te achterhalen. Een zin als "Welk land wordt geassocieerd met de kleur oranje" wordt niet gezien als een rij van acht trefwoorden, maar als woorden die een conceptuele relatie met elkaar hebben.

Powerset heeft een aantal publiekelijke demonstraties gegeven om de kracht van zijn technologie te tonen. De technologie kan nu al miljoenen Wikipedia-artikelen analyseren en de betekenis ervan ontleden. Het ontwikkelen van de technologie is duur. Door de overname door Microsoft krijgt Powerset genoeg geld om de technologie sneller dan verwacht door te ontwikkelen. Microsoft gaat de technologie van Powerset koppelen aan semantische technologie ontwikkeld door zijn eigen Microsoft Research.

Het is niet bekend hoeveel geld Microsoft heeft neergeteld voor Powerset.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord