abonneren

Microsoft koopt opnieuw $100 miljoen aan Linux-support

Microsoft kwam twee jaar geleden met Novell overeen om voor $240 miljoen aan support-vouchers voor SUSE Linux Enterprise Server te kopen. Nu gaat Microsoft opnieuw $100 miljoen in Linux investeren.Beide bedrijven maakten dit vandaag bekend. Het lijkt een onwaarschijnlijk scenario: de grootste aanbieder van gesloten software gaat een aanbieder van een open source-besturingssysteem helpen. Toen Microsoft en Novell in november 2006 tot een overeenkomst kwamen, merkte Microsoft op dat veel van haar zakelijke klanten ook liefhebber zijn van open source-software.
Het bedrijf kocht toen $240 miljoen aan support-vouchers van Novell, met het plan om ze door te verkopen aan zakelijke klanten. Dat lukte: Microsoft verkocht binnen anderhalf jaar $156 miljoen support-vouchers aan klanten als Wal-Mart, HSBC, Renault, SouthWest Airlines en BWM. Volgens topvrouw Susan Hauser van Microsoft ging het daarbij vaak om nieuwe klanten voor Novell. Ze gaf overigens ook toe dat een deel van de vouchers voor een lagere prijs is verkocht. Novell kreeg door de actie een sterkere positie ten opzichte van marktleider Red Hat.

Hoewel CEO Ron Hovsepian in maart nog vertelde dat de deal met Microsoft cruciaal is geweest voor de wederopstanding van Novell heeft het in de praktijk toch weinig effect gehad: de omzet steeg maar licht en de beurskoers zakte. Hovsepian meent echter dat de deal de omzetdaling heeft gestopt: de Linux-divisie van Novell zag de omzet zelfs met 65 procent stijgen. Microsoft en Novell sloten overigens ook overeenkomst rond distributie en patenten.

Bron: Computerworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord