abonneren

Microsoft koopt medische zoekmachine

Microsoft heeft aangekondigd Medstory te zullen kopen. Dit bedrijf is eigenaar van een zoekmachine voor gezondheidsinformatie. Medstory wordt onderdeel van de in 2005 opgerichte Health Solutions Group van Microsoft.De zoektechnologie van Medstory zal worden gebruikt in MSN Health & Fitness en in Windows Live Search. Tegelijk blijft de eigen website van Medstory in gebruik.
De website is gratis toegankelijk en bevat informatie uit verschillende medische bronnen. Financiële details over de aankoop zijn niet naar buiten gebracht.

Microsoft CEO Steve Ballmer kondigde de overname persoonlijk aan op de Health Information and Mangament Systems Society Conference in New Orleans. Oprichter Dr. Alain Rappaport van Medstory wordt algemeen manager van het gezondheidszorg-zoekteam binnen de Health Solutions Group. Microsoft kondigde eerder aan dat ze op zoek zijn naar nieuwe markten, waarmee ze groei kunnen creëren. Op dit moment komen 90% van de inkomsten van Microsoft uit Windows en Office, maar dit zijn volwassen markten met weinig groeipotentieel. Met onderwerpen als gezondheidszorg kan Microsoft zich verder diversifiëren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie