Microsoft koopt LinkedIn voor 26 miljard dollar

Microsoft heeft sociale netwerk-site LinkedIn overgenomen voor 26 miljard dollar. Dat maakt de techgigant vandaag bekend.
Dat laten de bedrijven vandaag weten in een verklaring. Microsoft betaalt 26,2 miljard dollar voor het bedrijf, omgerekend zo'n 23,2 miljard euro. Het gaat om 100% van de aandelen van het bedrijf.

LinkedIn blijft in ieder geval voorlopig als los bedrijf bestaan. Ook blijft Reid Hoffman gewoon aan als topman van het sociale netwerk. Wel moet de Raad van Bestuur van LinkedIn nog een definitief akkoord geven over de overname. De Raad van Microsoft heeft dat al gedaan. Ook moet een aantal overheidsinstanties zoals mededingingsautoriteiten zich buigen over de deal.

In een email naar werknemers zegt Microsoft-ceo Satya Nadella dat het bedrijf "werknemers dichter bij elkaar wil brengen", onder andere door het eigen Office-pakket. Bij die strategie past LinkedIn goed.

Het lijkt logisch dat Microsoft uiteindelijk bepaalde features van LinkedIn wil importeren in zijn eigen Office 365-pakket, zodat het makkelijker wordt om met anderen samen te werken. Microsoft wil daarnaast dat het aantal LinkedIn-gebruikers gaat groeien. LinkedIn heeft nu 433 miljoen gebruikers, waarvan er iets meer dan 2 miljoen betalen voor een premium-abonnement.

LATER MEER

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: linkedin