abonneren

Microsoft komt 'nog dit jaar' met Office voor Android-tablets

Er gaan steeds meer geruchten de ronde dat Microsoft bezig is met een versie van Office voor Android-tablets. Het softwarebedrijf heeft op dit moment nog geen versies van Word, Excel en PowerPoint voor tablets van Googles besturingssysteem. Momenteel zouden er al bèta-testen gedaan worden.

Dat meldt The Verge, dat zich baseert op bronnen binnen het softwarebedrijf.

Dit jaar

Volgens The Verge is Microsoft inmiddels bezig met experimenteren met het besturingssysteem, dat we met een beetje geluk nog dit jaar kunnen verwachten. Het softwarepakket zou in ieder geval uitgebracht moeten worden vóór de touch-versie van Office voor Windows uitkomt. Microsoft zegt zelf dat dat laatstgenoemde begin 2015 komt.

Gelijk aan iOS

Volgens de bronnen wordt het Office-pakket redelijk hetzelfde als Office voor iOS, dat Microsoft twee maanden geleden uitbracht.

Cloud

Office voor Android is een logische stap voor Microsoft, dat zich sinds het aantreden van CEO Satya Nadella vooral richt op mobile- en cloud-computing. Naar alle verwachting werkt Office voor Android dan ook vooral in de cloud en is het te synchroniseren met de Live-account van de gebruiker.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: office for ios, Office Voor Android