'Microsoft komt met Surface-telefoons'

© PXimport

'Microsoft komt met Surface-telefoons'

Geplaatst: 8 april 2016 - 08:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Redactie ID.nl

Softwaregigant Microsoft is van plan om in 2017 nieuwe smartphones uit te brengen. Ditmaal moeten de toestellen binnen de Surface-lijn vallen en zou chipfabrikant Intel samenwerken met het bedrijf voor de ontwikkeling van de hardware. Dat meldt Windows Central op basis van kennis van anonieme insiders.

Het is nog niet duidelijk of deze samenwerking ook betekent dat Intel de chips voor de telefoons zal leveren. De processorgigant heeft echter wel een nieuwe chip voor eind dit jaar op de planning staan, waardoor het wel denkbaar is dat de Surface-telefoons op zogeheten x86-chips zullen draaien.

Windows 10 als besturingssysteem

De x86-processorarchitectuur is dezelfde als die in het overgrote deel van de hedendaagse computers en laptops zijn verwerkt. Dat opent vervolgens de deur tot de optie dat Windows 10, dat vermoedelijk als besturingssysteem zal gebruikt worden op de toestellen, ook programma's zal kunnen draaien die niet specifiek voor Windows 10 zijn geschreven, maar ook op oudere Windows-versies werken.

MetWindows 10 Mobile introduceerde het bedrijf al de mogelijkheid om een toestel aan een hub te koppelen, waarna met een toetsenbord, muis en scherm het apparaat in een computer kan worden getransformeerd.

Helaas ondersteunen de momenteel gebruikte mobiele chips oudere Windows-software niet, waardoor de bruikbaarheid gelimiteerd is. Door een heuse x86-chip te gebruiken, zou dit voor zakelijke gebruikers een stuk interessanter kunnen worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten