abonneren

Microsoft komt met online versies van zijn software

Microsoft lanceert op korte termijn online versies van zijn softwareproducten, waaronder zijn Officesuite. De softwaregigant verwacht dat de kredietcrisis in zijn voordeel werkt.Het pakket met online diensten is de eerste serieuze stap van Microsoft in de "Sofware as a Service"-markt. Door online versies van Microsoft Office-programma's in combinatie van Exchange e-mail en SharePoint-software hoeft een klant geen geld meer uit te geven aan servers en het onderhoud daarvan.
Microsoft verwacht dat in vijf jaar tijd de helft van al Exchange- en Sharepoint-gebruikers de applicaties uit de "cloud" halen. Veel bedrijven zijn in deze financieel onzekere tijd op zoek naar mogelijkheden om kosten te besparen. Het verhuizen van applicaties naar de cloud is dan een interessante optie.

Microsoft zet onder druk van Google de stap naar het internet. Google biedt een groot aantal gratis diensten aan, waaronder een kalenderdienst, een online tekstverwerker en e-mail. Anders dan Google gaat Microsoft zijn online diensten in meerdere vormen aanbieden; gratis versies met advertenties, maar ook betaalde versies zonder advertenties. De online diensten van Microsoft zullen ook meer kunnen dan vergelijkbare diensten van Google. Microsoft verwacht dat het binnen een jaar winst maakt op de nieuwe online diensten.

Microsoft wilde niet bekendmaken wanneer het zijn pakket met online diensten lanceert. Analisten verwachten dat dit begin volgend jaar zal plaatsvinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: