abonneren

Microsoft komt met OLED32B.DLL-patch

Begin deze week werd bekend dat er een ernstig beveiligingslek zit in alle versies van Internet Explorer. Internetters die op een site terechtkomen die door hackers voorzien is van besmette code, lopen op die manier een groot risico om malware binnen te halen. Tot nu toe was er maar één manier om de computer te beveiligen: door het bestand Oledb32.dll uit te zetten.
Maar er gloort een patch aan de horizon...

De patch wordt, als alles naar plan verloopt, vandaag vrijgegeven, meldt Microsoft. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat Microsoft buiten de maandelijke patchronde om een nood-update in roulatie brengt.

Veel mensen zitten met smart op deze patch te wachten. Het uitzetten van Oledb32.dll is namelijk behoorlijk ingewikkeld, zelfs met advies van de FAQman. Hoeveel computers er via het lek inmiddels al besmet zijn, is moeilijk te zeggen. Volens Trend Micro waren er eerder deze week al minimaal 10.000 sites door cybercriminelen gehackt en voorzien van kwaadaardige code.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord