abonneren

Microsoft komt met high-end versie Xbox 360

De geruchten dat Microsoft werkt aan een high-end versie van zijn Xbox 360 worden steeds sterker. De Xbox 360 Elite krijgt een zwarte behuizing en komt met een HDMI-connector, IPTV-mogelijkheden en een 120GB harde schijf.

Microsoft heeft het nieuws over de Xbox 360 Elite niet officieel bevestigd maar een ontwikkelaar van Microsoft verklapte op een internetforum het bestaan van de nieuwe versie. Het is nog niet bekend of de Xbox 360 Elite ook een ingebouwde HD DVD-drive zal hebben. Volgens insiders heeft Microsoft wel plannen om op termijn de Xbox 360 Elite uit te rusten met een HD DVD-drive, maar de softwaregigant wacht eerst tot de prijs van de HD DVD-technologie is gedaald.

Prijsdaling
Een nieuwe high-end versie van de Xbox 360 is niet het enige nieuws dat is uitgelekt. Microsoft gaat het moederbord in de Xbox 360 aanpassen zodat het voor de console de nieuwe 65-nanometertechnologie kan gebruiken. Door deze nieuwe technologie worden de productiekosten van de console lager. Microsoft zal door de lagere productiekosten hoogstwaarschijnlijk de prijs van de Xbox 360 verlagen. Het is niet bekend of de prijsdaling direct na de lancering van de high-end versie zal gebeuren of pas rond de feestdagen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie