abonneren

Microsoft komt met gratis virusscanner

Microsoft komt 'zeer binnenkort' met een gratis virusscanner waarmee het de concurrentie aan wil gaan met Symantec en McAfee. Een woordvoerder van Microsoft heeft dit woensdag bevestigd.Microsoftliet weten dat de eigen werknemers momenteel het product al aan het testen zijn. Binnenkortzal de eerste trial-versie of beta-variant verkrijgbaar zijn voor het grote publiek, alleen kon er nog geen specifieke datum worden genoemd.

De gratis virusscanner heeft als codenaam Morro gekregen, naar Morro de Sao Paolo beach in Brazilië. De nieuwe service wordt door financiele analisten nauwlettend in de gaten gehouden die bezorgd zijn voor dalende verkoopcijfers bij Symantec en McAfee. Microsoft liet weten dat Morro een aantal basisfunctionliteiten zal bieden om een breed scala aan virussen te bestrijden. Hiermee gaat ze direct de strijd aan met vergelijkbare low-end producten van Symantec en McAfee die ongeveer 40 dollar per jaar kosten.

Joris Evers, woordvoerder van McAfee liet weten dat het bedrijf een sterke groei laat zien, ondanks de al langer aanwezige competitie van huidige gratis antivirus-producten zoals bijvoorbeeld AVG.

Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: