abonneren

Microsoft komt met 'Flash-killer' Silverlight

Microsoft heeft een officiƫle naam gegeven aan zijn cross-platform, cross-browser plug-in voor de volgende generatie 'rich internet applications' (RIA). De applicatie was voorheen bekend onder de naam WPF/E, maar vanaf deze week heet het 'Silverlight'. Silverlight draait op zowel de Mac als de pc en kan gebruikt worden met verschillende browsers zoals Internet Explorer, Firefox en Safari.
Er is ook een goede kans dat de applicatie op Linux zal draaien.

Silverlight maakt gebruik van Windows Media Video. Windows Media Video is Microsofts implementatie van de VC-1 videostandaard van de SMPTE (Society of Motion Picture and Television Engineers). De VC-1 standaard wordt onder andere gebruikt voor HD DVD, Blu-ray, de Xbox 360 en Vista. VC-1 ondersteunt interactieve video-ervaringen, van full-screen HD-beelden tot mobiele toepassingen.

Microsoft hoopt dat Silverlight de doodssteek is voor Adobe's Flash. Doordat Silverlight de VC-1 standaard ondersteunt kan het op meer platformen gebruikt worden dan Adobe's Flash. Silverlight heeft ook meer videomogelijkheden dan Flash.

Op verzoek van contentproviders ondersteunt Silverlight DRM (digital rights management) op basis van Microsofts PlayReady 'content access'-technologie. Silverlight is gebaseerd op het .Net Framework waardoor ontwikkelaars en ontwerpers hun huidige vaardigheden kunnen blijven gebruiken om ‘rich interactive'-internetapplicaties te bouwen. Ontwerpers kunnen Express Studio gebruiken een ontwikkelaars Visual Studio.


Demo
: HD Video | 41.0MB
Meer informatie: Microsoft Silverlight

Bron: Physorg

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord