abonneren

Microsoft komt met concurrent MobileMe

Microsoft maakt volgende maand op het Mobile World Congress in Barcelona drie nieuwe mobiele diensten bekend. Microsoft gaat uw helpen met het uploaden van uw data naar de "cloud" en het lanceert een rivaal voor Apple's MobileMe-dienst.Microsoft kondigde in oktoberzijn nieuweWindows Azure-platform aan. De softwaregigant gaat de nieuwe softwaredienst de komende tijd uitbreiden met een aantal nieuwe producten. Volgens insiders werkt Microsoft aan de nieuwe diensten SkyBox, SkyLine en SkyMarket.
De kans is groot dat de eindversies onder het "Windows Live"-merk worden uitgebracht.

Met SkyBox kan een gebruiker de informatie op zijn mobiele telefoon synchroniseren met het internet. De webdienst biedt automatische backup- en restore-functies, toegang en beheer van de informatie op de mobiele telefoon en het delen van informatie met andere SkyBox-gebruikers. Net als Apple's MobileMe-dienst kan de dienst contacten, e-mail/SMS, kalender-afspraken en afbeeldingen synchroniseren met de "cloud". Het grote verschil tussen MobileMe en SkyBox is dat Microsoft zijn dienst ook aanbied voor mobiele telefoons waar niet zijn besturingssysteem Windows Mobile op draait.

SkyLine is bedoeld voor kleine bedrijven. Het biedt ongeveer dezelfde functies als SkyBox, maar het werkt tevens samen met Microsofts Exchange voor het hosten van eigen domeinnamen.

SkyMarket is de codenaam van Microsofts mobiele Marketplace. De dienst wordt de grote concurrent van Apple's App Store en RIM's BlackBerry Aplication Center. De dienst is alleen beschikbaar voor apparaten waarop Windows Mobile draait. Vanaf de lancering zal de Marketplace duizenden Windows Mobile-applicaties aanbieden.

Verwacht wordt dat Microsoft tijdens het congres ook versie 6.5 van Windows Mobile zal presenteren. Er zijn nog weinig details bekend over versie 6.5 maar er zijn al wel enkele screenshots van het startmenu uitgelekt.


Website: mobileworldcongress.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord