abonneren

Microsoft komt met Cardboard-achtige VR-kit

Microsoft komt met een eigen virtual reality-kit voor mobiele telefoons, vergelijkbaar met de Cardboard van Google. Het gaat om een plastic of kartonnen houder waar een smartphone in past, met 2 lenzen om VR-applicaties te bekijken.
Daarvan zijn afbeeldingen opgedoken op een Russische website.

Cardboard

Op de afbeeldingen is te zien hoe de VR Kit eruit ziet. Die lijkt erg op de Google Cardboard, een provisorische headset van karton waar gebruikers VR-applicaties op kunnen bekijken via hun smartphone. Er is een QR-code aanwezig waarmee waarschijnlijk de beste resolutie kan worden berekend voor het scherm, en een gat in de achterkant waardoor je de camera van de telefoon kunt gebruiken.

Virtual reality-apps

Microsoft doet op dit moment nog niet veel met virtual reality, al heeft het bedrijf wel de Hololens aangekondigd, een AR/VR-bril die draait op Windows 10. Zeker op mobiele telefoons met Windows zijn er praktisch geen applicaties voor virtual reality, maar het lijkt erop dat dat gaat veranderen. Microsoft geeft 6 oktober een evenement waarop het meer verteld over Windows 10 voor mobiele apparaten, en op 17 oktober lijkt een hackathon plaats te vinden waar ontwikkelaars mogelijk worden opgeroepen om VR-apps te maken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Cardboard, Google Cardboard, VR, microsoft vr kit, Virtual reality, vr kit