abonneren

"Microsoft is een bedreiging voor de privacy"

Volgens de Public Interest Research Group en de Centre for Digital Democracy is de online tracking-technologie die Microsoft gebruikt om het online gedrag van zijn gebruikers te analyseren een bedreiging voor de privacy van de gebruikers en moet de softwaregigant per direct met de technologie stoppen.De beide lobbyorganisaties hebben hun beklag gedaan bij de Federal Trade Commission (FTC) en eisen dat Microsoft, maar ook andere softwarebedrijven die online tracking-systemen gebruiken, geen gebruik meer mogen maken van de technologie.

In de 50-pagina's tellende klacht staat dat gebruikers niet, of onvoldoende, geïnformeerd worden over het gebruik van deze technologieën, onder andere over welke gegevens worden verzameld door de bedrijven, waarvoor en voor wie. Volgens de beide organisaties verzamelen bedrijven met de tracking-technologie zoveel informatie dat ze bijna elke stap die een gebruiker online maakt, kunnen volgen. Zelfs wanneer ze geen persoonlijke gegevens zoals een naam, adres of telefoonnummer hebben. De organisaties zeggen dat Microsoft de grootste overtreder van de privacywetgeving is en dat de FTC dan ook als eerste hard moet optreden tegen de softwaregigant.

Microsoft ontkent de beschuldigingen en zegt dat het de privacy van de gebruiker juist zo goed mogelijk beschermt. Zo kunnen gebruikers onder andere de complete tekst van Microsofts privacybeleid op elk van zijn websites lezen.


Meer informatie: complete tekst aanklacht (pdf)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord