abonneren

Microsoft introduceert snelstarthulp Speed Launch

Microsoft heeft met Speed Launch een nieuw hulpmiddel beschikbaar gesteld om programma's te starten. Speed Launch werkt met een tekstinvoerregel, waarbij de gebruiker zelf een afkorting kan vastleggen.Speed Launch is afkomstig uit de Microsoft Labs en is na installatie alleen te herkennen als een kleine schietschijf. Het programma kan ook onzichtbaar op de achtergrond draaien. Met de toetscombinatie Windows-C kunt u het invoerscherm zichtbaar maken. U tikt de eerder gedefinieerde afkorting in en de toepassing wordt gestart. Het is niet mogelijk om de toetscombinatie Windows-C te wijzigen.


Met Speed Launch is het ook mogelijk om zoekopdrachten voor websites in te voeren, bijvoorbeeld om iets op te zoeken in Wikipedia, The Weather Channel of IMDB. Om Speed Launch te kunnen gebruiken is een pc met Windows Vista of Windows XP SP 2 nodig, aangevuld met .Net Framework 3.0.

Speed Launch is een concurrent voor al bestaande applicaties zoals Executor en Launchy. Die kunnen echter de geïnstalleerde programma's ook indexeren.

Downloaden: Speed Launch (2,7 MB)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: