abonneren

Microsoft integreert Live Messenger met Xbox Live

Microsoft gaat op zeven mei de Xbox 360 upgraden met een aantal leuke extra's, waaronder een integratie met het Windows Live Messenger-netwerk. Door de upgrade zullen alle gebruikers van Xbox Live worden verbonden met de complete Messenger-gemeenschap.Microsoft verwacht dat de nieuwe Messenger-functies de communicatiemogelijkheden van de Xbox 360 flink zullen vergroten.
Op dit moment worden er via de Xbox 360 al meer dan twee miljoen voice- en tekstberichten per dag verstuurd. Door de integratie met Windows Live Messenger wordt Xbox Live het grootste ‘social-network' op televisie. Xbox-gebruikers kunnen chatten met Live Messenger-gebruikers door berichten in te tikken via het onscreen-toetsenbord of een extern USB-toetsenbord. Een QWERTY-toetsenbord voor de Xbox 360 zal deze zomer in de winkels liggen.

Behalve nieuwe Messenger-functies zal in de lente-upgrade ook verschillende andere nieuwe functies zitten, zoals verbeterde notificatie-popups die de vorderingen van de gebruiker aangeven, verbeterde ‘family settings'-functies en nieuwe functies voor Marketplace waardoor gebruikers gemakkelijker toegang krijgen tot ‘premium content'.

Microsoft gaat ook verschillende verbeteringen doorvoeren voor Xbox Live Arcade. Door de verbeteringen kunnen gebruikers voortaan onder andere zien welke games hun vrienden spelen en door middel van de nieuwe optie ‘Auto Downloads' kunnen gebruikers de complete collectie demo-games in één keer downloaden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie