abonneren

Microsoft: IE 8 veiligste browser ter wereld

Niet alleen is Internet Explorer 8 binnen een jaar na release 's-werelds meest gebruikte browser, het is ook nog eens de allerveiligste die er is - zegt Microsoft. De veiligheid van Internet Explorer blijkt uit de volgende cijfers.
In augustus 2009 blokkeerde het SmartScreen-filter van Internet Explorer 8 meer dan 80 miljoen gevallen van malware en dat aantal is nu opgelopen tot meer dan 350 miljoen. Het filter komt per dag zo'n 2 miljoen keer in actie. Ook helpt Internet Explorer 8 phishing voorkomen. Het Phishing Filter werd in Internet Explorer 7 geïntroduceerd en verder verbeterd in Internet Explorer 8. Internet Explorer 7 en 8 hebben samen tot nu toe meer dat 125 miljoen phishing sites geblokkeerd.

Microsoft geeft wel toe dat internet Explorer recentelijk veel in het nieuws geweest naar aanleiding van kwetsbaarheden die in deze browser zijn ontdekt. "Maar," zegt Ruud de Jonge, security specialist bij Microsoft Nederland, "kwetsbaarheden treden op in alle browsers. Uiteindelijk is het van belang welk risico je loopt als gebruiker. Door voorlichting en zo snel mogelijk updates te leveren doet Microsoft er alles aan om ervoor te zorgen dat Internet Explorer veilig is."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie