abonneren

Microsoft houdt vast aan licentiekosten Windows Mobile

Ondanks gratis alternatieven van Google en Nokia blijft Microsoft aan smartphonefabrikanten geld vragen voor zijn mobiele besturingssysteem Windows Mobile.Nu Google zijn open-source platform Android heeft uitgebracht en Nokia zijn Symbian kosteloos beschikbaar stelt, is de druk op Microsoft om ook Windows Mobile gratis aan te bieden flink toegenomen. Microsoft-baas Steve Ballmer zegt echter dat Microsoft er niet over peinst om Windows Mobile gratis te maken. Een fabrikant betaalt tussen $8 en $15 per telefoon wanneer hij er Windows Mobile op wil zetten.

"We geloven in de waarde van wat we doen," aldus Ballmer. "Het is interessant om je af te vragen waarom Google of Nokia veel geld investeren en een goed product willen ontwikkelen, wanneer ze er niets aan willen verdienen. Ik denk dat de meeste operators en telecombedrijven sceptisch zijn over Google. Zij vertrouwen het meer als een bedrijf geld vraagt voor een product."

Google wil dat gebruikers van smartphones over het internet surfen via zijn mobiele besturingssysteem en zijn online diensten gebruiken, zodat het bedrijf veel advertentie-inkomsten genereert. Door Android gratis beschikbaar te stellen aan externe ontwikkelaars en fabrikanten hoopt Google dat Android de markt gaat domineren.

Microsoft heeft al jaren een marktaandeel van rond de tien procent in de markt van mobiele besturingssystemen. De softwaregigant probeert om meer marktaandeel te veroveren, maar dit is tot dusverre niet gelukt.

Ballmer maakt ook officieel bekend dat Microsoft geen plannen heeft om een eigen smartphone te ontwikkelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord