abonneren

Microsoft hoopt smartphoneverkoop te verdubbelen

Microsoft hoopt het aantal Windows Mobile-smartphones dat dit jaar verkocht wordt te verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. In 2005 werden er 6 miljoen smartphones verkocht, Microsoft wil tegen het eind van 2006 zo'n 12 miljoen smartphones verkocht hebben.Een stijging van 100% lijkt nogal hoog geschoten, maar de smartphone/pda-markt heeft in de eerste helft van dit jaar een groei van 57 procent gezien. Projecties gaan uit van een stijging van 66 procent over het hele jaar. Microsoft neemt het hierbij op tegen RIM en Nokia.
Deze laatste heeft de helft van de smartphonemarkt in handen.

Hoewel Microsoft's Windows Mobile-systeem het zeker niet slecht doet, weet het bedrijf uit Redmond dat het meer moet doen om consumenten over te halen over te stappen. Een mogelijk idee is het koppelen van Windows Mobile aan het Xbox Live-systeem, Live Anywhere, zodat smartphonegebruikers hun gamingvrienden aan hun contactlist kunnen toevoegen en makkelijk mobiele games kunnen downloaden en spelen.

Ook push email wordt erg belangrijk voor Microsoft. Hoewel het bedrijf laat in deze technologie ingestapt is, is de integratie van push email met Windows Vista een sterke troef. Vista is inmiddels uitgerust met het nieuwe Mobile Sync Center, waarmee het synchroniseren gemakkelijker gaat dan voorheen. Ook is de kans groot dat de Zune, de Xbox 360, Vista én smartphones allemaal met elkaar kunnen gaan communiceren.

Bron: Ars Technica

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: