abonneren

Microsoft helpt u met uw wachtwoorden

Het bedenken van goede wachtwoorden is moeilijk. U moet iets kiezen wat geen verband houd met uzelf - dus geen namen van partners en kinderen of geboortedata - maar wat u toch kunt onthouden. Microsoft Research heeft de nieuwe site InkblotPassword gelanceerd die u helpt met het genereren van een veilig wachtwoord dat toch persoonlijk genoeg is dat u het gemakkelijk kunt onthouden.

Op de site krijgt u een serie willekeurige Rorschach inktvlekken te zien. Elke inktvlink moet u associëren met iets concreets - bijvoorbeeld een woord, een dier of een plant en u geeft vervolgens de eerste en de laatste letter van dat woord, bijvoorbeeld ‘vr' voor vlinder of ‘pn' voor pompoen.

Inkblot lijkt erg handig maar wij vragen ons alleen af of Microsoft alleen de associaties opslaat in zijn database of ook de wachtwoorden. Wij vermoeden dat er maar weinig gebruikers zijn die Microsoft met hun wachtwoorden vertrouwen.

Op dit moment staan er 1.000 ‘inktvlekpaswoorden' in de database van Inkblot.


Website InkBlot
Meer informatie: Microsoft Research Technical Report

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord