abonneren

Microsoft heeft nog steeds interesse in Yahoo!

Ongeveer een jaar geleden probeerde Microsoft met een bod van $47,5 miljard concurrent Yahoo over te nemen. De toenmalige baas van Yahoo Jerry Chang wist met behulp van Google de overname te verijdelen.Toen de overnamepoging door Microsoft mislukte, waren aandeelhouders zo boos dat ze Chang dwongen om af te treden. Carol Bartz, de nieuwe baas van Yahoo, staat minder vijandig tegen een overname door Microsoft.

In een interview met The Times Online zegt Microsofts Chief Operating Officer Kevin Turner dat Microsoft tegen Bartz en de andere bestuursleden van Yahoo heeft gezegd dat het nog steeds geïnteresseerd is in een mogelijke samenwerking op het gebied van online zoeken. Volgens Turner moet een deal wel economisch voordelig zijn voor beide partijen. In een recent interview heeft Bartz gezegd dat ze niet publiekelijk ingaat op een mogelijke deal met Microsoft. Volgens haar is de vorige overnamepoging mede door alle media-aandacht die het genereerde mislukt.

Microsoft heeft de laatste tijd veel geld geïnvesteerd in zijn eigen Windows Live-zoekdienst. Ondanks dat het niet kan wedijveren met Google is Microsoft niet van plan om zijn zoekdienst op te geven. Microsoft is op dit moment druk bezig met de ontwikkeling van de opvolger van Windows Live Search, de nieuwe zoekdienst Kumo.


Bron: technology.timesonline.co.uk

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord