abonneren

Microsoft: handheld Xbox is onvermijdelijk

Een hooggeplaatse medewerker binnen Microsoft heeft bevestigd dat een draagbare Xbox-console onvermijdelijk is. De vraag zou zijn 'wanneer', niet 'of'. Het grote probleem is dat het Xbox-team geen onbeperkte resources heeft en op dit moment te druk bezet is.Het is voor Microsoft op dit moment niet mogelijk om zich op een handheld console te focussen. Daarvoor is het bedrijf nog te druk bezet met technieken als 1080p hd, Facebook, Twitter en vooral Project Natal. Dus de focus blijft voorlopig op de woonkamer, maar dat er een uitbreiding komt 'naar andere platformen' leidt geen twijfel.

Ook weet de softwaregigant niet hoe ze het beste in de mobiele markt kunnen stappen. Maakt Microsoft zijn eigen handheld console, of gaan ze voor een smartphone met gamingmogelijkheden zoals de iPhone? Gaan ze daarbij door op Windows Mobile, of kiezen ze juist voor de Zune-kant?

Er zijn al eerder geruchten opgedoken over een handheld Microsoft-console. Het zou hierbij gaan om een apparaat die tussen het Xbox- en Zune-platform in geplaatst zou worden. Microsoft ontkent deze geruchten, maar de bron zou geclaimd hebben dat deze handheld het antwoord op de iPhone, Nintendo DS en Sony PSP wordt.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: