abonneren

Microsoft: Hackers hebben het gemunt op PowerPoint

Volgens Microsoft richten hackers hun pijlen op de Windows-versie van PowerPoint. Dinsdag bracht Microsoft een patch uit die grootschalig misbruik moet voorkomen.De Mac-versie van PowerPoint is ook kwetsbaar, maar Microsoft heeftgeen bewijs gevonden dat hackers in die versie actief het lek misbruiken. Volgens Microsoft is het lek "kritiek", wat betekent dat het een zeer gevaarlijk lek is dat een groot gevaar vormt voor de pc van gebruikers.

Hackers misbruiken het lek door PowerPoint-gebruikers te verleiden om een geïnfecteerd PowerPoint-bestand te openen - deze kan gedownload zijn van een website of uit een e-mailbericht - waarna er malware op de pc wordt geïnstalleerd. De hacker krijgt vervolgens de complete controle over de computer en heeft alle permissies die ook de gebruiker heeft.

Volgens beveilgingsbedrijf Symantec zijn er maar een handjevol gevallen bekend van hackers die het lek proberen te misbruiken. De patch die Microsoft dinsdag uitbracht is alleen voor Windows-pc's. De softwaregigant is bezig met een patch voor de Mac-versie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie