abonneren

Microsoft: Google Docs is geen bedreiging voor Office

Antoine Leblond, leider van Microsofts Office-divisie, denkt niet dat de online diensten van Google een bedreiging vormen voor Microsofts Office-desktopsuite. De belangrijste reden is dat Google niet kan concurreren met Office omdat de online diensten niet geschikt zijn voor het bedrijfsleven. Eric Schmidt, één van de bazen bij Google, zegt zelf ook dat Google niet wil concurreren met Windows of Office. Maar analisten denken dat de zoekmachinegigant wel degelijk een online applicatie aan het ontwikkelen is die moet gaan concurreren met Microsofts Office-suite.

Volgens Leblond is gratis software altijd interessant voor consumenten. Maar gratis alternatieven zijn er altijd al geweest en hebben nog nooit een serieuze bedreiging gevormd voor Microsoft. “Het blijkt vaak dat gratis nog niet betekent dat de sofware ook doet wat de gebruiker er van verwacht,” aldus Leblond.

Microsoft heeft ook een andere filosofie dan Google wanneer het op online applicaties aankomt. Google denkt dat online applicaties op korte termijn krachtig genoeg zijn om een goed alternatief te vormen voor desktop-software. Microsoft gelooft dat desktop-software die samenwerkt met bijbehorende online diensten de toekomst heeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord