Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Microsoft Genuine Advantage helpt echt tegen piraterij

Microsoft's Genuine Advantage-techniek heeft maar bar weinig fans, maar volgens Microsoft zelf is de techniek redelijk succesvol in het mensen laten overstappen van een illegale naar een legale versie van Windows. Veel Windows-gebruikers zijn niet happig op een programma dat elke keer checkt of de gebruikte Windows-versie wel legaal is, en daarvoor contact opneemt met Microsoft-servers. Microsoft streeft er dan ook naar om de techniek zo transparant te maken dat gebruikers niet door hebben dat WGA op de achtergrond draait.

Hoe dan ook, volgens Microsoft werkt Genuine Advantage wel degelijk. De verkopen van Windows zijn in het laatste kwartaal met 20 procent gestegen terwijl de verkoop van pc's en laptops slechts met 14 tot 16 procent steeg. Het verschil komt, volgens Microsoft, doordat mensen met een illegale versie van Windows zijn overgestapt op een legale versie. Microsoft heeft waarschijnlijk ook hardere cijfers over het aantal bestellingen dat via de WGA-pagina op internet gedaan wordt, maar wil hier niets over kwijt.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie