abonneren

Microsoft geeft Surface Pro 3 via uefi-update betere beveiliging

Microsoft heeft een update uitgebracht voor de Surface Pro 3, waardoor de tablet een stuk veiliger moet worden. Een update in de uefi-drivers maakt het mogelijk om bepaalde onderdelen van de tablet te blokkeren, zoals de camera of de wifi-adapters.
De beheerder van de tablet kan met de update (3.11.760.0) belangrijke onderdelen van de laptop/tablet uitschakelen. De usb-poort, de voor- en achtercamera en de microfoon kunnen allemaal uitgezet worden. Ook zijn wifi en bluetooth en zelfs het netwerk uit te schakelen van een afstandje.

Betere bescherming

Op die manier zijn gebruikers beter beschermd wanneer hun apparaat gestolen wordt, omdat kwaadwillenden niets meer kunnen doen met de tablet. Ook zegt Microsoft dat 'gewone' gebruikers baat hebben bij de functies. Scholen die de Surface gebruiken in de les, kunnen bijvoorbeeld de camera uitschakelen zodat leerlingen niet afgeleid worden.

Vraag van gebruikers

Microsoft legt de nieuwe functies uit in een blogpost, waar het bedrijf schrijft dat het 'inspeelt op de vraag van gebruikers'.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Uefi, Surface Pro 3