abonneren

Microsoft geeft meer details over Windows 7

Windows Vista heeft niet het warme onthaal gekregen waar Microsoft op hoopte. Microsoft probeert gebruikers een nieuwe "WoW"-ervaring te geven met Windows 7. Het nieuwe OS is geoptimaliseerd voor multitouch interfaces.Microsoft wil de manier waarop gebruikers interactief met computers omgaan revolutionair veranderen. De softwaregigant gaat een aantal functies van zijn Surface toevoegen aan Windows 7. De gehele interface van Windows 7 zal ontworpen worden rondom het multitouch-concept. Zo zal de taakbalk groter zijn om grotere iconen te kunnen tonen die gebruikers beter kunnen aanraken.
De multitouch-interface is niet bedoeld om de muis geheel te vervangen.

Met Windows 7 kunnen gebruikers objecten manipuleren met hun vingertoppen. Door het beeldscherm aan te raken kan een gebruiker onder ander foto's vergroten en verkleinen, bestanden verplaatsen en tekenen. Microsoft heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld, genaamd Touchable Paint waarmee gebruikers met hun vingers op een beeldscherm kunnen tekenen.

Goed nieuws voor Vista-gebruikers is dat er in Windows 7 geen compatibiliteitsproblemen zullen zijn met drivers. Het was de taak van Windows Vista om ervoor te zorgen hardwarefabrikanten nieuwe drivers ontwikkelden. De kernel van Windows 7 is een verbeterde versie van de kernel van Windows Server 2008, die op zijn beurt weer een verbeterde versie is van de kernel van Windows Vista.

Microsoft gaat Windows 7 drie jaar na de lancering van Windows Vista uitbrengen. De planning is dat Windows 7 in 2010 uitkomt. Een betaversie van de nieuwe OS zal volgend jaar beschikbaar zijn. Windows 7 komt er in een 32-bit en een 64-bit versie.

Microsoft-baas Steve Ballmer gaf toe dat Apple een geduchte concurrent is. Volgens Ballmer mikken Microsoft en Apple op verschillende doelgroepen. Apple verkoopt dit jaar ongeveer 10 miljoen pc's terwijl er dit jaar 290 miljoen computers verkocht worden waarop Windows draait. Windows draait op meer dan 90 procent van alle computers wereldwijd.


Meer informatie: news.cnet.com
Bron:
windowsvistablog.com/blogs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie