abonneren

Microsoft geeft het Outlook fileformaat vrij

Microsoft geeft steeds meer informatie van het gesloten .pst bestandsformaat vrij. Door twee tools uit te brengen, krijgen ontwikkelaars toegang tot de gegevens voor gebruik in externe toepassingen. In februari werd er door Microsoft al technische documentatie over .pst-bestanden vrijgegeven.
Deze bestanden worden gebruikt voor de opslag van e-mail, contacten, agendagegevens en bijlagen op in de outlook mappen.

Met een Data Structure Tool en een File Format Development Kit krijgen ontwikkelaars nu eenvoudig toegang tot de inhoud van de bestanden ook als Outlook niet op de computer geïnstalleerd is. Zo wordt het eenvoudiger om externe applicaties te ontwikkelen die de .pst-gegevens gebruiken. Dit ter bevordering van de zogenaamde interoperabiliteit tussen verschillende platformen. Zo wordt het eenvoudiger om gegevens uit te wisselen tussen Outlook en andere softwareplatformen zoals bijvoorbeeld Google Gmail.

Microsoft stelt de toolkits beschikbaar onder de Apache 2.0 open-source-licentie. De tools kunnen worden gedownload op Microsoft's CodePlex open-source site.

Bron: The Microsoft Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie