abonneren

Microsoft geeft feestje voor hackers

Het moment begint te naderen dat Microsoft het nieuwe besturingssysteem Windows Vista officieel zal uitbrengen voor het grote publiek. Microsoft wil dat zoveel mogelijk mensen de komende weken meehelpen om Windows Vista zo veilig mogelijk te maken. Met dat doel reisde een team van de softwaregigant af naar ‘Hack in a Box’, het grootste hackers-evenement in Azië, om de aanwezige hackers met een groot feest te verleiden om het bedrijf te helpen.

Microsoft is bezig met een charme-offensief om een betere relatie te krijgen met de hackersgemeenschap. Door aanwezig te zijn op belangrijke hackersevents zoals ‘Hack in a Box’, maar ook door mensen uit te nodigen om langs te komen op de Microsoft Campus in de VS, wil Microsoft op gelijk niveau de dialoog aangaan met hackers, beveiligingsexperts en bedrijven die kunnen helpen om Windows Vista zo stabiel en veilig mogelijk te maken.

Maar niet alle hackers zijn overtuigd dat Microsoft nu meer en beter luistert dan voorheen. Joanna Rutkowska, een onderzoeker bij Coseinc, is sceptisch Zij presenteerde tijdens de Ciscern-conferentie in Singapore afgelopen juli haar bevindingen hoe de beveiliging van de Vista-kernel is te omzeilen. Zij merkt dat Microsoft dit probleem nog steeds niet serieus neemt.

Een feestje met gratis drank is altijd leuk maar Microsoft zal nog wel beter zijn best moeten doen om hackers te overtuigen dat het nu echt naar ze wil luisteren.


Bron: BBC

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: