Microsoft gaat Linux promoten

Blijkbaar is het vandaag de feestdag van Sint Juttemis want Microsoft heeft een deal gesloten met Linux-reseller Novell om het voor consumenten gemakkelijker te maken om zowel Linux- als Windows-software te gebruiken op hun computers. Het lijkt er op dat Microsoft heeft gekozen voor het principe van ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’ en dat de beslissing om Linux te promoten is genomen om Microsofts aartsrivaal Oracle te dwarsbomen. Oracle werkt samen met Novells aartsrivaal Red Hat.

Microsoft is door de deal een SuSe Linux-reseller en zal technologie delen met Novell. Tevens zal Microsoft geen rechtszaken beginnen tegen gebruikers van SuSe Linux wegens schending van patenten. En Novell zal op zijn beurt geen gebruikers van Windows aanklagen. Zakelijke gebruikers van Linux kunnen dus nu rustiger ademhalen en doorgaan met de adoptie van Linux in hun bedrijf.

Microsoft-baas Steve Ballmer geeft toe dat de deal een bevestiging is dat Linux en steeds belangrijkere rol speelt in het bedrijfsleven. Volgens Ballmer slaat de deal een brug tussen open-source en commerciele software


Bron: Wall Street Journal

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: