abonneren

Microsoft gaat geld betalen voor gebruik Live Search

Microsoft gaat gebruikers van Live Search geld betalen wanneer ze producten kopen die ze via de zoekmachine hebben gevonden. Live Search Cashback is de nieuwste poging van Microsoft om marktaandeel te veroveren in de lucratieve zoekmachinemarkt. Microsoft staat in die markt op de derde plaats, achter marktleider Google en Yahoo. Volgens Bill Gates zal het lokkertje van kortingen op producten ervoor zorgen dat meer gebruikers Microsofts zoekdienst gaan gebruiken.

Microsoft ziet dat online zoekdiensten en de online advertentiemarkt hand in hand gaan. Door advertenties boven, onder en naast zoekresultaten te plaatsen worden gebruikers verleid om op advertenties te klikken. Zoekgigant Google is begonnen met het plaatsen van tekstadvertenties rondom zoekresultaten en nu rolt het bedrijf in het geld.

Wanneer een gebruiker zoekt via Windows Live Search dan ziet hij naast de zoekresultaten een aantal links naar relevante producten die aangeboden worden door online winkeliers. Indien een gebruiker vervolgens een product bij één van de winkeliers koopt dan krijgt hij een korting die tussen de twee en 30 procent ligt.

Om in aanmerking te komen voor de korting moeten gebruikers zich inschrijven voor een gratis Windows Live Cashback-account. Ongeveer 60 dagen na de aanschaf van een product krijgt de gebruiker een tegoedbon thuis gestuurd. Microsoft hanteert een termijn van 60 dagen om er zeker van te zijn dat een gebruiker het product niet heeft geretourneerd.

Voor Windows Live Cashback werkt Microsoft samen met meer dan 700 online winkeliers, waaronder eBay, Barnes & Noble, Sears en Home Depot. Op dit moment kunnen alleen Amerikaanse internetgebruikers deelnemen aan het programma.

Indien Microsofts cashback-programma een succes is dan zal Google zeker volgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie