abonneren

Microsoft gaat de fout in met Xbox 360-update

Microsoft's groot aangekondigde dashboard-update voor de Xbox 360 blijkt een naar staartje te hebben. In de nieuwe update zit een veiligheidscheck die gemodde consoles van Xbox Live uitsluit, maar niet alleen kwaadwillende gebruikers blijken nu het slachtoffer te worden.Een gemodde console heeft door de 'gewijzigde' hardware een andere identificatiecode dan een 'normale' console. Door een identificatiecheck in Xbox Live in te bouwen,kunnen gemodde consoles uitgesloten worden van Xbox Live. De melding die verschijnt is 'ERROR CODE E71'.

Op zich lijkt dit een waterdicht systeem, maar er blijkt nu een probleem te zijn. Mensen die een gerepareerde Xbox 360 hebben waarbij de helpdesk hardware vervangen heeft, zijn ook het slachtoffer van de stricte veiligheidscheck. Het blijkt dat er niet of niet goed geadministreerd is wat de nieuwe unieke identificatiecode van de Xbox 360 is, zodat de console onterecht als 'gemod' wordt aangeduid.

Microsoft is nu druk aan het werk een update uit te brengen die gerepareerde consoles niet meer uitsluit van het Live-netwerk.

Bron: BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord