abonneren

Microsoft gaat Android-toestellen maken

Microsoft wil met goedkope Android-telefoons de concurrentie aangaan met de iPhone en de Galaxy-lijn van Samsung. Volgens The Wall Street Journal moet Microsoft meer telefoons gaan verkopen om zijn fabrieken draaiende te houden. Het softwarebedrijf probeert al jaren een voet tussen de deur te krijgen op telefoongebied, maar heeft veel last van de concurrentie.

Microsoft kocht Nokia in 2013 in de hoop zich daarmee beter op de smartphone-markt te begeven. Het Finse bedrijf was op dat moment al bezig met een eigen Android-telefoon, maar Microsoft besloot om een eigen besturingssysteem op de telefoons te zetten. Microsoft was echter veel te laat op de markt om nog een grote slag te kunnen maken tussen de iPhone en Googles gratis opensource-OS Android.

Goedkope markt
Een ander probleem waar Microsoft mee worstelt is dat de huidige Windows Phones bepaalde speciale hardware nodig hebben, die de telefoons een stuk duurder maken. Daarom kan het mobiele besturingssysteem Windows alleen op dure telefoons komen te staan, waardoor goedkope en simpele smartphones bijna exclusief op Android lopen.

In dat segment van de markt hoopt Microsoft nu een nieuwe slag te slaan. Volgens de Wall Street Journal presenteert Microsoft de nieuwe telefoon over twee weken op het Mobile World Congress in Barcelona.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: