abonneren

Microsoft gaat achter XDA-developers.com aan

Na jarenlange stilte heeft Microsoft nu besloten achter xda-developers.com aan te gaan. Dit forum, bekend bij iedereen die een Pocket PC of Windows Mobile-telefoon heeft, biedt onder andere aangepaste rom-bestanden aan.Veel forumleden op xda-developers.com zijn volleerde programmeurs.
Zij ontleden de standaard rom-bestanden voor Windows Mobile-apparaten en passen deze naar eigen inzicht aan. Deze 'custom rom'-bestanden worden dan weer aangeboden. Xda-developers.com geeft toe dat er vrijelijk gebruik wordt gemaakt van Microsoft-code: het is onmogelijk om het zónder deze code te doen.

Microsoft wil nu af van de custom rom-bestanden. Mobiele operators zouden niet blij zijn met klanten die support vragen bij problemen met custom roms. Daarnaast zijn ze bang dat een custom rom de apparatuur beschadigt. Volgens xda-developers.com zouden Microsoft en de operators juist blij moeten zijn met de doorontwikkeling van roms. Xda-developers.com geeft aan dat zodra een telefoon op de markt komt, er vaak weinig aandacht meer aan updates besteeds wordt omdat de bedrijven al bezig zijn met het volgende model.

Bezoekers van de site zijn een petitie gestart om de roms te mogen behouden. Inmiddels staan er zo'n 1500 namen op de lijst.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: