abonneren

Microsoft excuseert zich bij Corel voor SP3-debacle

Een groot aantal gebruikers zullen gemerkt hebben dat sinds de SP3-update van Office 2003, er een hoop bestanden niet meer geopend kunnen worden. Onder deze bestanden vallen oude Word-, Excel-, PowerPoint- en Corel-bestanden. Deze bestanden zouden volgens Microsoft 'onveilig' zijn.Omdat Microsoft deze'oude' bestandsformaten als onveilig heeft gemarkeerd,kunnen ze met Office 2003 SP3niet meer worden geopend. Woede bij Corel, die deze maatregel onzinnig vindt en benadrukt dat het .cdr-formaat absoluut geen veiligheidsproblemen met zich meebrengt.

Microsoft heeft nu toegegeven dat het fouten gemaakt heeft bij het uitschakelen van bestandstypen. Volgens Microsoft is Corel's bestandsformaat inderdaad niet onveilig, maar konden er veiligheidsproblemen bestaan wanneer Office 2003 bestanden in dit formaat opsloeg. Het probleem ligt dus bij Office 2003, niet bij het Corel-formaat.

Een knowledge base-artikel beschrijft hoe u de blokkade in het Windows Register kunt uitschakelen, maar inmiddels heeft Microsoft op deze pagina ook een downloadlink naar een hotfix gepubliceerd. Er is overigens niet één file die alle blokkades opheft, maar voor elk bestandstype moet u een aparte fix draaien.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: