abonneren

Microsoft en Yahoo werken aan een megadeal, of niet?

Er gaan sterke geruchten dat Microsoft en Yahoo opnieuw om de tafel zitten om tot een zoekdeal te komen. Microsoft wil Yahoo's zoekdivisie overnemen voor $20 miljard.Als de deal doorgaat dan beloont Microsoft het management van Yahoo met $5 miljard. Met dit geld moet onder andere een nieuwe baas voor Yahoo worden gezocht. De huidige CEO van Yahoo Jerry Chang moest aftreden omdat hij twee eerdere pogingen van Microsoft om zijn bedrijf over te nemen had verijdeld.

Indien de deal doorgaat dan kan Microsoft eindelijk een serieuze poging doen om de dominantie van Google in de online zoekmarkt aan te pakken. Microsoft gaat tevens de "Live Search" naam veranderen in "Kumo". Mogelijk wordt Kumo een mix van de zoekmachines van Yahoo en Live Search. Als de deal doorgaat dan verdient Yahoo er ongeveer $2 miljard per jaar mee.

Het is echter nog maar de vraag of de deal er komt. Sommige insiders zeggen dat een deal tussen Microsoft en Yahoo fictie is. Het gerucht dat er een mogelijk deal tussen Microsoft en Yahoo zit aan te komen, komt maar van één bron; The Sunday Times. De blog AllThingsDigital spreekt dit gerucht echter tegen. Woordvoeders van Yahoo en Microsoft wilden geen uitspraken doen over een eventuele deal.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie